Underbara Clara är en av Sveriges största bloggare

Underbara Clara blev en nätsuccé

Clara Lidström titulerar sig som fotograf, författare, skribent och stylist. Hon bor tillsammans med maken Jakob i Tvärålund och Vindelns kommun. Lidström startade Underbara Clara 2006, två år senare köpte Västerbottens folkblad rättigheterna – bloggen har utvecklats till en av landets största.

Det råder ingen tvekan om att Clara Lidström har många strängar på sin lyra. Förutom Underbara Clara är hon flitig medverkare i Sveriges Radio och Sveriges Television – hon har bland annat gjort Husmorsskolan i P1 samt Claras gård i Sveriges Television. Som om det inte vore nog föreläser Lidström på universitet och myndigheter.

Många anser att Clara Lidström rider på framgångsvågen efter Underbara Clara – och det behöver inte vara något fel med det. Hon har bland annat författat barnboksserien Steg för steg som innehåller böcker som Baka, Fixa, Kalas och Odla. Boken Baka blev den bäst sålda kokboken 2014.

Förutom barnboksserien Steg för steg har Clara Lidström även författat böcker som God jul – kakor, knäck och karameller samt Underbara Clara – Vintagepimp och hemmafix, Underbara Claras garderob. Det går inte att anmärka på Lidströms produktivitet när det kommer till böcker.

För Underbara Clara tilldelades Clara Lidström pris för ”Sveriges chicaste bloggare” av modemagasinet Chic. Lidström har även tilldelats Norrmejerier-stipendiet och Blå bandet-äpplet samt blivit utsedd till Årets gröna blogg, Årets secondhandprofil, Årets miljöhjälte, Årets nyföretagare och Årets svenska måltidslitteratur.

Av Underbaraclara AB att döma går det bra för Clara Lidström. Bolaget har visat positiva resultat sedan 2012 och ökat i stadig takt. Med Lidströms produktivitet i åtanke är det lätt att förstå varför, hon har många järn i elden och hittar alltid nya sätt att tjäna pengar på – är det inte barnböcker så är det radio- och TV-inslag.

Senaste åren har Underbara Clara varit en av landets 15 största bloggar. Clara Lidström har känsla för design och formgivning, vilket läsarna uppskattar. Att hon dessutom sticker ut näsan i frågor som abort hör också till, Lidström är nämligen kristen och anser att abort-frågan är problematisk.

Underbara Clara